Gå til indhold Slice Created with Sketch.
Fra tv-serien 'Nana' | © DR/Ulla Voigt
Barbara Topsøe-Rothenborg og Jesper Christensen i DR's tv-serie Nana

Dr.dk, Bonanza, DR2 og DR Ramasjang: Her finder du de gode gamle tv-udsendelser, som arkivaftalerne har gjort tilgængelige. DR's programarkiver er en guldgrube af nyere danmarkshistorie og består af mere end 500.000 timers film, tv og radio. Materialet i DR's arkiver er gennem aftalerne mellem DR og rettighedsorganisationerne i dag tilgængeligt på dr.dk.

Fra arkiv til DRTV

Arkivaftalerne mellem Copydan Arkiv og DR giver befolkningen mulighed for at se mere dansk drama og arkivstof bl.a. på dr.dk/drtv. Den seneste aftale mellem Copydan Arkiv og DR trådte i kraft den 1. januar 2019 og omfatter mere arkivmateriale end de tidligere aftaler. Aftalen giver blandt andet befolkningen mulighed for at se mere dansk drama og arkivstof på DR2 og DR Ramasjang samt på dr.dk.

Helt konkret har DR under visse betingelser mulighed for blandt andet at vise 170 timers nyere drama, herunder som noget nyt nyere børnedramaproduktioner, mulighed for at lægge 500 timers redaktionelt udvalgt DR-arkivstof på dr.dk samt mulighed for at bruge klip fra nyere dramaserier og andre DR-programmer i den daglige programproduktion.

Aftalen sikrer samtidig betaling til danske rettighedshavere for de programmer, de har været med til at skabe og har ophavsret til.

Fra arkiv til Bonanza

Gennem aftalerne, som ligger til grund for Bonanza, kan alle danskere se historiske klip, gamle tv-dramaserier, børneudsendelser, julekalendere, dokumentarudsendelser, portrætinterviews og meget mere. Både alt det gode indhold, som man husker, og alt det andet indhold, som man kan gå på opdagelse i, hvis man har lyst til at dykke ned i tv, som det var engang.

Med Bonanza har DR åbnet dørene til det overvældende arkiv af programperler, som gennem årene er blevet sendt på DR. Både tv og radio. Bonanza er en del af DR's Kulturarvsprojekt, som bl.a. handler om at sikre DR's programarkiver gennem digitalisering. Bonanza bygger på en rettighedsaftale, som DR har indgået med en lang række rettighedshavere, som er samlet i Copydan Arkiv.

DR Ramasjang

Børnekanalen DR Ramasjang blev lanceret i 2009 i kølvandet på aftalen med Copydan Arkiv. DR Ramasjang er DR's børneunivers på tv, som har det mål at samle de yngste og deres forældre omkring sjove oplevelser med plads til alle. Kanalen tilbyder originalt børneindhold med afsæt i dansk sprog og kultur, som er set fra børnenes perspektiv. 

DR2

I 2020 smeltede DR2 og DR K sammen til et nyt DR2, som er blevet til en ny samfunds- og kulturkanal. DR2 rummer de specialiserede tilbud og programmer for de seere, der er optaget af kultur, historie og samfund.